אם בחרת במערכת ניהול האתרים של ג'ומלה לבניית האתר, הבלוג או החנות הוירטואלית הבאה שלך, ואתה מחפש חברת אחסון אתרים המתמחה באחסון של אתרי ג'ומלה – הגעת לאתר הנכון!
עורכי מדריך Onfree אחסון אתרים למתחילים כבר ערכו עבורך את הבדיקות וריכזו את הממצאים לגבי חבילות אחסון אתרי ג'ומלה על סמך ניסיון אישי, חוות דעת גולשים, מחירי חבילות אחסון שונות ורמת ההתאמה שלהם לאחסון אתרי ג'ומלה.
אלו הן החברות המומלצות לאחסון אתרי ג'ומלה (JOOMLA HOSTING) על פי המחקר שלנו:
[wpsm_afflist ids="56,50,22,57,58"]
מהי מערכת ג'ומלה (Joomla) ?
בשנת 2005, לפני כ – 10 שנים, מערכת ג'ומלה הגיחה לעולם על שרידיה של מערכת ניהול התוכן "Mamboo" והפכה במהרה למערכת ניהול האתרים השניה בגודלה בעולם (אחרי וורדפרס ולפני דרופל). ג'ומלה (Joomla) הפכה פופולארית הודות להפצתה חינם על בסיס קוד פתוח והאפשרות של שרתים רבים בעולם לבצע התקנה שלה במהירות ובצורה אוטומטית (אפשרי גם התקנה ידנית בצורה עצמאית כמובן).
מערכת ג'ומלה (JOOMLA) ,כמו המקבילות לה, מערכת וורדפרס (WORDPRESS) ומערכת דרופל (DRUPAL), היא מערכת ניהול תוכן המאפשרת בניה מהירה ויעילה של אתרים, חנויות וירטואליות ואפליקציות מסוגים שונים.
בדומה למערכות האחרות, ג'ומלה מציעה תוספים מסוגים שונים, אם בחינם או בתשלום. כיום רשומים מעל 8000 תוספים שכאלו באינדקס הרכיבים של ג'ומלה – JED (Joomla Extension Directory). התוספים מחולקים לחמישה קטגוריות עיקריות: תבניות, פלאגינים, מודולים, שפות ורכיבים.
מדוע צריך אחסון ג'ומלה (JOOMLA HOSTING)?
כיום, מערכת ג'ומלה יכולה להיות מותקנת על גבי מרבית השרתים הפעילים ברחבי העולם, כאשר ישנן דרישות מינימום שהיא נזקקת להם על מנת לעבוד בצורה אופטימלית לאורך זמן. חשוב לבחור שרת העומד בדרישות הסף ולא להיקלע לבעיות עתידיות בתפעול האתר.
החבילה המומלצת עבור מערכת ג'ומלה היא שרתים בקונפיגורציית LAMP (שרתי לינוקס) עם APACHE, מסד נתונים על בסיס MYSQL ושפת קוד PHP. אפשרי להתקין ג'ומלה על שרתים בעלי הרכב שונה ואף על כאלו המבוססים על מערכת ההפעלה של ווינדוס (Windows), אך אלו פחות מומלצים וסביר כי העבודה עליהם תהיה פחות איכותית לאורך זמן.
איך עושים התקנה של ג'ומלה על גבי השרת?
התקנה של מערכת ג'ומלה על שרת יכולה להיעשות בצורה ידנית על ידי העלאת קבצים אל השרת ואז מעבר לפאנל ניהול והגדרת כל ההגדרות הדרושות או באמצעות התקנה אוטומטית שקיימת בממשק הניהול של חבילת האחסון שקניתם (CPANEL, DIRECT ADMIN ואחרים).
כל חברות האחסון שמופיעות בטבלה הנ"ל מאפשרות התקנה אוטומטית במסגרת חבילות אחסון ג'ומלה והליך ההתקנה באמצעותן פשוט, קל ומהיר ביותר. כל שיש לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות של ההתקנה, להגדיר פרטי משתמש (מנהל האתר), סיסמא ופרטים בסיסיים נוספים ותוך פחות מדקה מערכת ג'ומלה מותקנת על גבי השרת וניתן לעבוד על האתר החדש שלך.
לסיכום, במידה ובחרתם במערכת ניהול האתרים של ג'ומלה אז רצוי מאוד שגם שרת האחסון יהיה מותאם לעבודה עם ג'ומלה ויאפשר התקנה מהירה של המערכת כמו גם עמידה בתנאי הסף שלה לביצועים ברמה הגבוהה ביותר האפשרית.