אם אתם על סף הקמת אתר אינטרנט חדש, רצוי כי תתחילו מהבסיס וראשית כל תרכשו דומיין (שם מתחם) עבור האתר. דומיינים אפשריים לרכישה על בסיס של דומיין ישראלי או דומיין בינלאומי, ועל מנת להקל עליכם את ההבנה בנושא ואת ההבדלים בין השניים, ריכזנו עבורכם את המאמר הנוכחי.
מהו דומיין ?
דומיין הינה כתובת האינטרנט שלכם. הדומיין מאפשר לגולשים באינטרנט לגשת לאתר האינטרנט שלכם באמצעות הקלדה של הכתובת בשורת הדפדפן או באמצעות הקלקה על קישור ברשת.
דוגמאות לדומיינים מוכרים:
- Facebook.com – דומיין עם סיומת מסחרית בינלאומית COM.
- Google.com – דומיין עם סיומת מסחרית בינלאומית COM.
- Walla.co.il – דומיין עם סיומת מסחרית ישראלית CO.IL.
- Blogim.org.il – דומיין עם סיומת ישראלית לארגונים ללא כוונות רווח ORG.IL.
איך "עובד" דומיין ?
דומיין הוא כתובת האתר באינטרנט והיא כתובת המורכבת מאותיות ו\או מספרים. לדוגמא:
- www.123454321.co.il – דומיין ממספרים בלבד.
- www.abcdefg.co.il – דומיין מאותיות בלבד.
- www.abc123xyz.com – דומיין מאותיות ומספרים יחדיו.
כל כתובת דומיין היא למעשה החזית של סדרת מספרים ייחודית הקרויה "IP" ומאפשרת הקצאה של מספר ייחודי שכזה לכל כתובת דומיין קיימת. המטרה של חזית בצורת אותיות ו\או מספרים ולא רצף מספרים בפורמט של IP (123.567.33.84) הוא על מנת שיהיה קל יותר לזכור את הכתובת.
מה ההבדל בין סיומות שונות של דומיין ?
בטח שמתם לב כי כל דומיין מגיע עם סיומת המקושרת אל כתובת זו. הסיומת יכולה להיות בינלאומית דוגמת סיומת COM / NET / INFO או סיומת ישראלית דוגמת CO.IL / ORG.IL.
כיום, קיימות מאות סיומות דומיין שונות האפשריות לרכישה. חלק מהסיומות הן כלליות, חלק מהן על בסיס מקצועי וחלקן גם על בסיס מדינות וערים בעולם. הסיומות הנפוצות ביותר הן אלו של סיומות גנריות (Generic) הנחשבות כסיומו המובילות ביותר בעולם.
סיומות דומיין פופולאריות והמשמעות שלהן:
- COM (אתר מסחרי) – הסיומת הבינלאומית הנפוצה ביותר ובמקביל המבוקשת ביותר. מדי יום מתווספים עשרות אלפי דומיינים בסיומת זו כאשר כל כתובת הגיונית או גנרית שתעלו על דעתכם, סביר שכבר רשומה בסיומת זו.
- NET (אתר תקשורת) – הסיומת יועדה לרשתות תקשורת, חברות תקשורת וכדומה, אך עקב ביקוש רב לדומיינים בעלי משמעות שהיו תפוסים כבר על ידי סיומת COM, רבים עברו לסיומת NET והפכו אותה לשניה במדד הפופולאריות בעולם, רבים מהאתרים עם סיומת זו אינם קשורים לתחום התקשורת.
- ORG (אתר ארגון ללא כוונות רווח) – סיומת זו מיועדת לאתרים של מוסדות, עמוותות ואירגונים ללא מטרות רווח אך הסיומת שנחשבה בעבר ליוקרתית וייחודית הפכה נפוצה ביותר במהלך השנים והיא כיום בשימוש של אנשים פרטיים ועסקים רבים שאינם קשורים לארגונים מסוג זה.
- BIZ (אתר עסקי) – סיומת זו נוספה בשנת 2001 ונועדה לאפשר לעסקים קטנים ובינוניים ששם העסק שלהם היה תפוס בסיומת COM על ידי בעלים אחרים לרכוש דומיין שיזוהה עם העסק שלהם.
- INFO (אתר מידע) – גם סיומת זו, כמו הקודמת, הופצה החל בשנת 2001 ונועדה לאפשר הקמת אתרי מידע ובלוגים עם סיומת רלוונטית במקום האופציות האחרות. רבים עושים כיום שימוש בסיומת זו לאתרי תמיכה באתרים מרכזיים יותר או להפצת מידע בנושאים שונים ברשת האינטרנט.
- MOBI (אתר מובייל) – סיומת זו הופצה החל מסוף שנת 2006 עם התגברות השימוש במכשירי מובייל שונים ונועדה לאפשר לאתרים שיועדו למכשירים אלו או שהיו בעלי גירסה למכשירי מובייל לשמור על הזהות שלהם.
- CO.IL (אתר מסחרי ישראלי) – סיומת זו היא הנפוצה בישראל והיא למעשה המקבילה של סיומת COM אך ייעודית למדינת ישראל ולאתרים הקשורים אליה או פעילים בה.
- ORG.IL (אתר ללא כוונות רווח ישראלי) – סיומת זו היא הסיומת השניה במדד הפופולאריות בישראל והיא המקבילה הישראלית של הסיומת ORG.
איפה אפשר לקנות דומיין ישראלי או בינלאומי ?
כיום, ישנן לא מעט רשמים אשר מאפשרים לך לרכוש דומיין ישראלי או בינלאומי. עבור דומיינים בינלאומיים אנו ממליצים להשתמש בשירותי חברת Godaddy (רשמית בינלאומית מוכרת, אמינה וותיקה) ועבור דומיינים ישראליים אנו ממליצים להשתמש בשירותי חברת WEBGATE אוSWEETHOME. בשביל להתחיל ברישום הדומיין שלך, הקלד אותו במנוע החיפוש שבהמשך ובדוק אם הוא פנוי, במידה וכן תוכל להמשיך לאתרי החברות הנ"ל ולבצע רכישה מיידית שלו:
[domain-search]
לסיכום, חשוב להבין כי כיום מתווספים כ – 600 אלף דומיינים חדשים מדי חודש לרשת האינטרנט. בשל כך כדאי למהר ולחפש אחר שם דומיין המדבר אליכם ועם סיומת רלוונטית על מנת שאחד כזה לא ייתפס במהרה (אם אינו תפוס כבר…) ואתם תאלצו למצוא חלופות שפחות רלוונטיות או מתאימות עבורכם.