שרת וירטואלי (VPS) בענן היא סביבת עבודה יעילה, חכמה ומבוזרת אשר מדמה שרת פרטי (Private Server) כך שכל שרת וירטואלי (VPS) מקבל כח עיבוד, זיכרון, שטח דיסק, תעבורה ועוד משאבים אשר מבודדים משאר החברים על גבי אותו שרת פיזי.
שרת וירטואלי (VPS) בענן נותן לבעלי אתרים בינוניים וגדולים אשר מנצלים משאבים רבים בשרתים השיתופיים ביצועים מיטביים, יציבות ורמת אבטחה גבוהה במיוחד.
שרת וירטואלי (VPS) בענן – המלצות וביקורות
יש לא מעט חברות אשר מעניקות שירותי אחסון על גבי שרת וירטואלי (VPS) מבוסס לינוקס (Linux) או ווינדוס (Windows). על פי המחקר שערכנו, החברות המומלצות ביותר לאחסון על גבי שרת וירטואלי (VPS) בענן הן:
[wpsm_afflist ids="22,58,59"]
חשוב לציין כי המחקר שלנו התבסס על ניסיון אישי עם כל אחת מהחברות הנ"ל, ביקורות גולשים מרחבי האינטרנט ובדיקות נוספות אשר נערכו על כל אחת מחברות ההוסטינג (בדיקת עומסים, מאפיינים וביצועים כלליים).
מהם היתרונות של שרת וירטואלי (VPS) בענן?
שרת וירטואלי (VPS) מהווה פתרון ביניים בין שרת שיתופי (Shared Hosting) לבין שרת ייעודי/פרטי (Dedicated Hosting).
שרת וירטואלי (VPS) מעניק את היתרונות הבאים:
- תצורת VPS – תצורת VPS אשר מתבססת על עקרון הוירטואליזציה מעניקה למשתמש את היתרונות הגלומים בתצורת אחסון שרת יעודי ביחד עם היתרונות הגלומים בתצורת האחסון השיתופית.
- מחירים – שרתים וירטואליים (VPS) נמכרים במחירים הרבה יותר נוחים מאשר שרתים ייעודיים כאשר פער המחירים יכול לנוע במאות ואלפי אחוזים מחברה לחברה.
- שליטה מלאה – שרת וירטואלי (VPS) מעניק שליטה מלאה על כל אחד מהרכיבים אשר מרכיבים אותו. כל שרת וירטואלי (VPS) מאפשר לקבוע את כמות הליבות, הזיכרון RAM, שטח הדיסק (HDD או SSD), כמות התעבורה וכדומה.
- גישת Root/Administrator – שרת וירטואלי (VPS) מעניק גישת SSH מלאה בשרתי Linux או גישת Remote Desktop בשרתי Windows בצורה זו ניתן להתקין כל תוכנה שתחפוץ בה.
- מערכת הפעלה לשרת – בהמשך לסעיף הקודם, שרת וירטואלי (VPS) מאפשר להגדיר איזו מערכת הפעלה (Linux/Windows) שדרושה לך. במידת הצורך, ניתן להגדיר אף יותר ממערכת הפעלה אחת על אותו שרת וירטואלי (VPS).
- פאנל ניהול – שרת וירטואלי (VPS) מאפשר להתקין ולהפעיל את פאנל הניהול האהוב עליך, cPanel, ISPmanager, Webmin, Plesk או DirectAdmin וכדומה.
- ניטור עומסים אוטומטי – מכיוון ששרת וירטואלי (VPS) פועל על עקרון הוירטואליזציה מתבצע ניטור וחלוקת עומסים (Load Balancing) אוטומטי בשרת.
- מהירות הקמה – להבדיל משרתים ייעודיים אשר לוקח להם זמן רב להקמה, שרת וירטואלי (VPS) ניתן להקמה ופריסה מיידית בתוך דקות מרגע השלמת ההזמנה אצל חברת האחסון.
לסיכום, שרת וירטואלי (VPS) הוא אידיאלי לבעלי אתרים, אפליקציות או חנויות וירטואליות אשר זקוקים למשאבים, אבטחת מידע ויציבות רבה יותר משרת שיתופי (Shared Hosting) רגיל.