אין ספק שבין השאלות שחוזרות על עצמן כמעט בכל פורום או קבוצה בפייסבוק אשר עוסקת בבנייה, פיתוח וקידום אתרים היא היכן לאחסן את אתר האינטרנט בישראל או בחו"ל? – התשובה לכך, מורכבת ממספר שיקולים אשר מומלץ לקחת בחשבון טרם בחירת ספק האחסון משום שאם חברת האחסון לא תתאים לך כמו כפפה ליד, סביר להניח שנושא זה יגרום לך לבעיות שונות, עיכובים ובזבוז זמן רב בעתיד.
במאמר זה אסקור את השיקולים, החוזקות והחולשות של ספקי אחסון בישראל מול ספקי אחסון בחו"ל.
אחסון אתרים בישראל או אחסון אתרים בחו"ל
כאשר באים לבצע השוואה אמיתית, נכונה ונאמנה למציאות בין אחסון אתרים בישראל לבין אחסון אתרים בחו"ל, אנו נדרשים לקחת מספר רב של פרמטרים אשר ישפיעו על ההחלטה הסופית שלך.
הפרמטרים העיקריים אשר ישפיעו על ההחלטה הסופית הם:
- עלות חודשית – אחד השיקולים המרכזיים בבחירת ספק אחסון אתרים הוא המחיר החודשי שנדרש על ידי ספק האחסון. באופן כללי, העלות החודשית בישראל גבוהה יותר מהעלות החודשית בחו"ל כאשר הפערים הן פי 2 ואף יותר מכך בקרב ספקי האחסון המובילים בחו"ל. הסיבות לכך הן מגוונות החל מעלויות כוח אדם, עלויות תחזוקת השרתים, גודל שוק היעד וכמובן יוקר המחייה בישראל.
- מאפייני וגודל חבילת האחסון – מאפייני וגודל חבילת האחסון יקבעו את מהירות האתר, הקיבולת והנפח הסופי שלו על גבי שרת האחסון. לעיתים קרובות, ניתן למצוא בקרב ספקי האחסון בחו"ל חבילות נדיבות מאוד אשר כוללות תעבורה ושטח אחסון כמעט ללא הגבלה לעומת ספקי האחסון בישראל אשר נוטים להגביל את השימוש החודשי. חשוב לציין, כי למרות שבחו"ל חבילות האחסון נדיבות יותר, מדובר בתעלול שיווקי מהסיבה הפשוטה שאין כזה דבר "שטח אחסון ללא הגבלה" ולקוחות אשר מנצלים משאבים משמעותיים אצל ספק האחסון, נדרשים לשדרג את חבילת האחסון, לעבור לשרת אחר או לסבול מזמינות ירודה (Down-Time) אשר משפיע בצורה ישירה על שורת ההכנסות והביצועים של האתר.
- תמיכה טכנית – אחד היתרונות המרכזיים של ספקי אחסון אתרים בישראל על פני ספקי אחסון אתרים בחו"ל הוא היכולת להעניק תמיכה טכנית, מענה ושירות בעברית לאורך כל שעות היממה. שירות, מענה ועזרה ראשונית יכולה להיות קריטית בזמני משבר בהם האתר סובל מפריצה זדונית, פריצה מתמשכת או אפילו קריסה זמנית (Down-Time).
- מהירות השרת – באופן כללי, הגישה לאתרים אשר מאוחסנים בישראל תהיה מהירה, חלקה וטובה יותר מאתרים שמאוחסנים בחו"ל. הסיבה לכך היא טכנית, הגולש נדרש לבצע פחות מעברים בין מרכזי מידע וכתוצאה מכך האתר נטען בצורה מהירה יותר.
- שיקולי SEO – בהמשך לפרמטר הקודם, מקדמי אתרים רבים טוענים כי מיקום השרת משפיע לטובה על מיקום האתר במנוע החיפוש המקומי של גוגל. גוגל איששו את טענה זו בסרטון שעלה לערוץ של Google Webmasters Tools:
כפי שניתן לראות, אם האתר פונה לקהל יעד ישראלי, עדיף שהוא יאוחסן על גבי שרת בעל IP ישראלי – ולהיפך, אם הוא פונה לקהל יעד צרפתי עדיף שהוא יאוחסן על גבי שרת בעל IP צרפתי. למרות שמדובר ביתרון קטן על פני המתחרים בגוגל, בהחלט שווה להתייחס אליו בזירות תחרותיות בהן כל נקודה קובעת.
לסיכום, ההחלטה חייבת להיות בהתאם לפרופיל המשתמש והתקציב שלרשותך.
באופן כללי, משתמשים אשר זקוקים לתמיכה טכנית, מענה ושירות יוכלו לקבל תמורה טובה יותר בישראל ומנגד משתמשים עצמאיים אשר לא זקוקים לשירות 24/7, מנהלים את השרת שלהם בכוחות עצמם ובעלי אוריינטציה טכנולוגית גבוהה יוכלו לקבל תמורה טובה יותר בחו"ל.
המאמר נכתב על ידי צחי בנגיאת מנכ"ל חברת הוסט סנטר אשר מעניקה מגוון רחב של שירותי אחסון אתרים בישראל על גבי שרתים שיתופיים, שרתי VPS ושרתים ייעודיים.